Hur man stylar med en keps: Vad passar till vilken stil?

26 juli 2022
Helen Johansson

editorial

Komplettera din outfit.

En keps kan vara ett bra tillägg till en outfit, men det är viktigt att styla med en keps på rätt sätt. Olika kepsar passar till olika stilar, så du måste tänka på vilken look du vill ha innan du väljer en. I den här artikeln diskuterar vi vilken keps som passar till vilken stil och ger några tips på hur du bär en keps på ett bra sätt. Så om du funderar på att lägga till en keps till din garderob, läs vidare!

 

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du stylar dig med en keps är ansiktsformen. Om du till exempel har ett runt ansikte vill du välja en keps som har lite mer struktur. En basebollkeps eller newsboykeps hjälper till att förlänga ditt ansikte och ger dig en mer bantande look. Om du har ett hjärtformat ansikte kan du bära nästan vilken typ av mössa som helst! Men om du vill lägga till lite mer definition till din look kan du prova en fedora eller en mössa.

 

En annan sak att tänka på är proportionerna i din outfit. Om du bär en keps med många andra lager (som t.ex en halsduk, kappa och handskar), vill du se till att kepsen inte är för stor eller skrymmande. Annars kommer den att rubba balansen i din look. Omvänt, om du bär en keps till bara en t-shirt och jeans kan du välja en större, mer statement-betonad keps. Allt handlar om att hitta rätt proportioner för din outfit.

kepsar

En sista detalj.

Slutligen får du inte glömma färgen på din keps. Den ska komplettera resten av din outfit, så tänk på vilka färger du bär innan du väljer keps. En svart keps passar till nästan allt, men om du vill lägga till en färgklick kan du prova en färgglad keps eller en med ett roligt mönster.

 

Nu när du vet några saker om hur du kan styla med en keps, gå ut och prova! Tack för att du läste!

Fler nyheter